dinsdag 20 april 2010

ElephantparadeHet ene leuke project is nog niet voorbij of het andere staat alweer voor de deur. Op het moment ben ik bezig een grote olifant (zo'n 1.20 hoog) te beschilderen, midden in de huiskamer:-)

Het is een olifant voor de Elephantparade (www.elephantparade.nl). Vanaf Hemelvaartsdag, 13 mei, staan er 75 grote kunstolifanten in de straten van Emmen, allen beschilderd door kunstenaars. Samen vormen zij een bijzondere openluchttentoonstelling, de Elephant Parade, die zich inzet voor de bedreigde Aziatische olifant.

Mijn ontwerp is gebaseerd op de Drentse volksheld Bartje, een jongetje dat opgroeit in een arm Drents keuterboerengezin en dat zich allengs steeds minder wil schikken naar zijn lot. Een door Bartje gegeven commentaar is beroemd geworden, als moeder weer bruine bonen opschept, en vader oproept tot gebed, trekt Bartje zijn bord onder de opscheplepel vandaan en roept: Ik bid nie veur bruune boon'n. In mijn versie wil hij ook niet voor de bruine bonen bidden, maar wel een schietgebedje zeggen voor de bedreigde olifant ;-)

1 opmerking: